Masaj

MASAJUL ANTICELULITIC

Consta intr-o serie de manevre specifice, realizate cu scopul de a incetini si a indeparta depunerea stratului adipos. Masajul anticelulitic se realizeaza intr-un ritm mai alert, iar manevrele sunt mai puternice decat in alte tipuri de masaj. Intensitatea in sedintele de masaj anticelulitic este mica, dar, in functie de sensibilitatea organismului pacientului, aceasta creste, insa niciodata nu se exagereaza pana la aparitia vanatailor, deoarece acestea pot cauza spargeri de capilare venoase care pot duce la afectiuni grave.

EFECTELE SI BENEFICIILE MASAJULUI ANTICELULITIC

- aduce un aflux sporit de sange in tesuturi, imbunatatind astfel hranirea acestora, stimuland nervii ce alimenteaza organele interne

- influenteaza favorabil sistemul nervos: relaxeaza si calmeaza intregul organism

- imbunatateste starea pielii tale: indeparteaza stratul de celule moarte de la suprafata pielii si excesul de sebum din glandele sebacee, avand efect de curatire. In plus, masajul actioneaza in mod direct asupra functiei glandelor (uleioase) si sudoripare, care mentin pielea lubrefiata, curata si racoroasa

- stimuleaza activitatea glandelor sebacee contribuind la refacerea mantalei acide a pielii

- ajuta la dezagregarea produsilor patologici (fibrina,grasimi)

- combate celulita

- invioreaza tonusul muscular, pielea mentinandu-si elasticitatea, si totodata impiedica formarea depozitelor de grasime din tesuturile pielii (hipoderm)

- elibereaza substante necesare contractiei musculare (glycogen, acetilcolin etc)

- intinde muschii si tesuturile, muschii se destind si emotiile reprimate dispar

- stimuleaza circulatia sanguina si limfatica

- asigura schimburile nutritive intre tesuturi, cu eliminare de deseuri metabolice

 

MASAJUL DE RELAXARE

Unul dintre beneficiile imediate ale masajului este sentimentul de relaxare deplina si calm. Aceasta se intimpla datorita faptului ca masajul de relaxare stimuleaza producerea de endorfine, substanta chimica creier produce sentimentul de fericire.

De asemenea se reduc nivelurile hormonilor de stres ca adrenalina, cortisolul si norepinefrina. Cercetarile indica faptul ca nivelul crescut de hormoni de stres dezechilibreaza sistemul imunitar.

Unele dintre beneficiile masajului sint si reducerea tensiunii musculare, o circulatie imbunatatita, stimularea sistemului limfatic, reducerea nivelului de hormoni de stres, marirea mobilitatii si flexibilitatii incheieturilor, tonus al pielii bun, vindecarea rapida a leziunilor la nivelul tesutului moale, acuitate mentala, reducerea anxietatii si depresiei.

Masajul de relaxare actioneaza pentru a dispersa efectele secundare ale actiunii muschilor, efecte ce irita muschii si terminatiile nervoase.

EFECTELE SI BENEFICIILE MASAJULUI DE RELAXARE

 

- stimularea in sens reglator a circulatiei sanguine si a proceselor endocrine

- cresterea metabolismului, intensificarea nutritiei celulare concomitent cu cresterea temperaturii corpului

- imbunatatirea starii psihice si indepartarea oboselii prin neurosecretia de endorfine

- se produce relaxarea generala si reducerea tonusului neuromuscular