Peeling ultrasunete

Cu ajutorul aparatului  putem efectua si un peeling de mare finete cu ajutorul spatulei cu vibratii.Prin intermediul generatorului de unde elastice pulsate, si a spatulei se induce dezintegrarea si eliminarea celulelor moarte ale stratului superficial al pielii favorizind astfel penetrarea de substante active. La nivel facial efectueaza o curatire profunda prin indepartarea celulelor moarte, reda luminozitate tenului si in acelasi timp pregateste pielea pentru a absorbi substantele nutritive. Practic cu ajutorul unei spatule metalice care vibreaza la frecvente inalte, se indeparteaza de pe suprafata pielii celulele epiteliale si straturile depuse de keratina. In mod eficient indeparteaza toxinele produse de acarieni si imbunatateste in anumita masura petele pigmentare ale pielii si iregularitatile pielii. Comparativ cu peelingul chimic  metoda este mai sigura si mai prietenoasa si totusi eficace, nu subtiaza stratul epidermic. O alta functie a aparatului este absorbtia in piele a componentelor active in mod asemanator iontoforezei. Utilizarea este extrem de usoara si lipsita de durere.

Efecte mecanice: actiunea mecanica este datorata miscarii particulelor tesuturilor traversate de unda ultrasonora.Variatiile de presiune (compresie – decompresie) care se produc determina o miscare a lichidelor interstiziale in prezenta microcurentilor, marirea permeabilitatii membranelor, si desfacerea tesuturilor prin separarea de fibrele colagene.

Efecte termice: trecerea undei ultrasonore prin tesuturi determina o crestere a temperaturii, datorate absortiei legate de viscozitate,absortiei datorate conductibilitatii termice si absortiei chimice.

Efecte chimice: actiunea chimica cu modificarea ph-ului local si a schimbarilor moleculare este provocata de forta de acceleratie la care sunt supuse tesuturile la trecerea undei ultrasonore.