Presoterapia

                              Presoterapia  sau Drenajul limfatic cu raze infrarosii


Drenajul limfatic este una dintre cele mai corecte, naturale si placute metode de detoxifiere a organismului, sustinand procesul de slabit. Actioneaza cu forta hemodinamica si presiune secventiala asupra lantului ganglionar, facilitand eliminarea lichidelor si grasimilor aflate in exces in organism. Camerele de presiune individuala actioneaza direct asurpa tesutului conector si asupra zonelor bgate in retentie hidrica, realizand un excelent drenaj limfatic.
Presoterapia sau Drenajul limfatic este o metoda terapeutica utilizata in mod obisnuit in fizioterapie si in medicina estetica si care, pe langa un masaj specializat, stimuleaza circulatia sangelui prin presarea unor zone diferite ale corpului. Este vorba despre una dintre cele mai bune metode de a scapa de celulita, de a remodela corpul, de a elimina toxinele din organism si de a scapa de picioarele umflate si grele. Mai mult decat atat, aceasta procedura are efecte deosebite in slabire, ajutand la reducerea cantitatii de apa din organism.Este o procedura antistres, relaxanta, cu rezultate deosebite in slabire, combaterea celulitei déjà existenta dar si impiedicarea aparitiei ei.
Un prim beneficiu al presoterapiei este usurarea reintoarcerii venoase necesara celor care au o circulatie deficitara manifestata prin picioarele reci, crampele si carceii nocturni. Inima pompeaza sangele catre picioare, insa pentru ca efectul sa fie invers, pentru a ajunge din nou la inima, sangele lupta cu atractia gravitational , deci cu propria greutate corporala.
Spuneti adio circulatiei proaste si picioarelor reci!
Un alt beneficiu este cel al drenajului limfatic. Atunci cand acizii grasi din organism sunt fie topiti, fie mobilizati prin diverse procedure(electrostimulare ,cavitatie ,radifrecventa ,etc), cel mai bine pentru corp ar fi ca acestia sa fie si eliminati prin drenaj pentru a preveni redistribuirea lor in alte zone ale corpului. Eliminarea acestor toxine devine astfel o necesitate.
Centura abdominala este extrem de utila prin masajul pe care il realizeaza si prin faptul ca ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal. De altfel, una dintre indicatiile terapeutice ale acestui procedeu este si constipatia, cunoscandu-se faptul ca, prin sedinte saptamanale, se amelioreaza metabolismul si se ajuta la intarirea sistemului imunitar.
Presoterapia mai este utilizata in tratarea celulitei, a flebitei, in fizioterapie, in actiuni de vindecare sau de cicatrizare a tesuturilor, relaxarea organismului
Pentru rezultate mai bune in remodelare corporala, slabit radical in centrimetri si un drenaj limfatic “a la carte”, presoterapia este de cele mai multe ori recomandata impreuna cu alte terapii anticelulita: electrostimulare, cavitatie, impachetari anticelulitice. Drenajul limfatic astfel realizat, impreuna cu celelalte terapii de remodelare corporala, contribuie la micsorarea in circumferinte, dar mai ales la eliminarea celuitei, aspectul de “coaja de portocala” disparand definitiv.

Aparatul accelerareaza circulatia venoasa si limfatica prin stimularea ganglionilor limfatici, obtinandu-se o reabsorbtie a fluidelor interstitiale pe care limfa le aduna si purifica, odata cu traversarea ganglionilor, inainte de a intra in circuitul sangvin si drenarea acestora catre mecanismele organice de filtrare si totodata stimuleaza activitatea sistemului imunitar.

Cu ajutorul razelor infrarosii se creeaza un drenaj limfatic mult imbunatatit, ce are ca rezultate tratarea vaselor de sange si insuficienta sistemului limfatic, dar si pentru imbunatatirea urmatoarelor probleme: picioare umflate, picioare grele, eliminarea toxinelor, retinerea de apa.

Beneficii:
• Reduce celulita
• Drenaj limfatic
• Eliminarea excesului de lichide (antiedem)
• Stimularea circulatiei venoase si limfatice
• Mentinerea unei circulatii sanatoase
• Creste activitatea sistemului imunitar
• Slabire in circumferinte si rol anticelulitic
• Accelereaza procesul de cicatrizare
• Prevenirea varicelor
• Edemeuri post-operative
• Edemeuri post-traumatice
• Reduce obezitatea
• Imbunatateste nutritia si elasticitatea pielii
• Prevenirea trombofeblitei
• Oxigenarea mult mai buna a organismului, ceea ce are numeroase efecte benefice: antistres, relaxare, combaterea insomniilor, o stare de bine
• Efecte deosebite dupa operatii
• Esential dupa liposuctie
• Detoxifiere totala a organismului
Preso-drenajul este o terapie simpla, care se face cu ajutorul unui costum pneumatic, ce actioneaza asupra ganglionilor limfatici si a sistemului limfatic. Ajuta la sporirea imunitatii, la detoxifierea organismului, prin imbunatatirea circulatiei limfatice, la eliminarea retentiei hidrice si la slabit.Este o procedura antistres, relaxanta, cu rezultate deosebite in slabire.
Tratamentul este recomandat în mod special persoanelor ce nu mai au rezultate în cadrul altor tratamente de slabit. Se pierd cm prin eliminarea de lichide aflate în exces, din organism.Se elimina depozitele de toxine si deseuri metabolice, acestea eliminându-se prin urina?.
Se îmbunatateste circulatia sangvina periferic?. Limfa transporta substantele nutritive în sânge si preia toxinele rezultate din arderile celulare. Limfa este un lichid transparent, care circuls prin spatiile intercelulare, vasele si ganglionii limfaticiti care realizeaza schimbul de substante între sânge si celule. De asemenea, se stie ca ganglionii limfatici sunt responsabili cu producerea celulelor protectoare ale organismului, iar atunci când activitatea lor nu se desfasoara normal, suntem lasati fara aparare în fata “invadatorilor”.
Acumularea în exces a reziduurilor în organism afecteaza functionarea normala a sistemului limfatic si conduce în timp la slabirea imunitayii, cresterea în greutate si la instalarea unor afectiuni grave. Detoxifierea limfatica se realizeaza cu ajutorul preso-drenajului care are rolul de a curata limfa si sângele, ajutând la îmbunatatirea circulatiei limfatice prin stimularea functiei ganglionilor limfatici.
Caracteristicile si avantajele razelor infrarosii
Principala lor caracteristica este absorbtia lor rapida de catre straturile superficiale ale pielii, determinand o crestere rapida a temperaturii, activarea circulatiei sanguine si a metabolismului celular.
Marirea temperaturii genereaza cresterea metabolismului celular, relaxarea musculara, vasodilatatia capilara si arteriala. Capacitatea de patrundere a razelor infrarosii favorizeaza vasodilatatia care are consecinta ameliorarea circulatiei venoase si limfatice.

Infrarosiile in estetica
In domeniul estetic, tratamentul cu raze infrarosii consta in restabilirea echilibrului intre metabolismul intracelular si cel extracelular – un principiu de baza al eliminarii celulitei. Revitalizarea celulara si regenerarea vaselor sanguine dar si limfatice, stau in fruntea proceselor de eliminare a celulitei. Tratamentul corporal cu raze infrarosii este o metoda de slabit extrem de indragita, deoarece este singura terapie prin care pierzi radical in greutate, nu doar in centimetri. Tratamentele cu raze infrarosii sunt non-agresive si non-invazive pentru organism, producand in schimb rezultate exceptionale in materie de slabit si pentru sanatatea organismului.
Razele infrarosii sunt o forma de energie electromagnetica emisa in mod natural de catre soare si fac parte din spectrul luminos invizibil pentru ochiul uman. Raze infrarosii generate artificial, identice cu cele ale Soarelui, ofera posibilitatea de a le folosi neconditionat si in orice moment al zilei.
Razele infrarosii patrund 5-6 cm cm in tesuturi si actioneaza direct asupra celulelor grase. Caldura foarte puternica generata de infrarosu topeste grasimile acumulate in exces de catre organism. Efectele tratamentului cu infrarosu sunt remarcabile: circulatia sangvina este mult imbunatatita, sistemul imunitar este fortifiat, corpul slabeste in kilograme si in centimetri.
Presodrenajul cu infrarosu este ideal pentru cei care au un stil sedentar dar si pentru cei care vor sa aiba un mai mare control asupra proprii greutati. Datorita caldurii patrunzatoare si in profunzime generate de raze infrarosii este activat procesul de lipoliza (arderea grasimilor).
Sauna clasica genereaza temperaturi de 90 grade Celsius si o foarte mare umiditate a mediului inconjurator, mai putin o transpiratie precisa si localizata a organismului. Tratamentul de presoterapie(drenaj limfatic) cu infrarosu solicita din partea organismului o puternica transpiratie, deoarece aceste raze infrarosii actioneaza direct la nivelul tesuturilor si nu extern lor, ca in cazul saunei umede.
Raze infrarosii genereaza caldura focusata pe corp si nu pe aer, ca atare transpiratia provocata este formata din 30% grasimi si toxine, spre deosebire de doar 15% in cazul unei saune obisnuite.
Efecte ale tratamentului cu raze infrarosii:
• Eliminarea completa si prevenirea celulitei prin diminuarea stratului adipos.
• Reintinerirea organismului: tratamentul cu raze infrarosii accelereaza microcirculatia si metabolismul. Corpul arata mai bine, se simte mai tonifiat.
• Terapia cu raze infrarosii purifica sangele, imbunatatind aspectului pielii si redandu-i luminozitatea. Pielea se netezeste, pana si cicatricile sunt mai putin vizibile.
• Imbunatatirea sistemului imunitar. Terapia cu raze infrarosii ajuta in procesul de vindecare natural al organismului prin cresterea numarului de celule albe in sange. Creste rezistenta la boli.
• Terapia cu raze infrarosii reduce stresul generat de diferente de fus orar si insomnii. O singura sedinta de drenaj limfatic cu infrarosu cu cateva ore inainte de culcare va asigura un somn linistit, relaxant.
Contraindicatii ale terapiei cu raze infrarosii:
– Sensibilitate la caldura
– Sarcina
– Inflamatii sau vanatai majore, tumori
– Varice
– Diabet